French beauties

French beauties

Dit gaat over een tijdje terug !

Toen zocht ik een nieuwe uitdaging en dat moet altijd voldoen aan het volgende.
Rust, niet te ver en kans maken om een dikke vis te kunnen vangen, daarom ging ik eens op verkenning in een streek rondom een grote rivier met verschillende aanpalende meren of vijvers die variëren tussen de 1 en 80 ha.

photo-gino-2

Na veel speurwerk had ik mijn zinnen gezet op een water van ongeveer een 40-tal ha dat aan al mijn verwachtingen voldeed. Het rare eraan was dat er nergens een karpervisser te bespeuren viel en geef toe op dergelijke wateren geen karpervisser ? Na enkele praatjes te hebben gemaakt met enkele lokale snoekbaarsvissers wist ik genoeg en kon ik niet snel genoeg terug zijn voor mijn eerste sessie. Twee weken later stond ik er terug en kon ik niet vlug genoeg beginnen.
Ik was benieuwd naar wat mij te wachten stond. Het water straalde gewoon karper uit, hier moeten gewoon karpers zitten en hopelijk dikke biggen dat kan gewoon niet anders. Ik had mij op het centrale gedeelte van het meer gezet zodat ik het grootste gedeelte van het water kon bevissen. Na het opzetten van het kampement kon het echte werk beginnen. Na enkele uurtjes zoeken en peilen konden mijn 4 hengels te water met ongeveer 500 gram secret boilies compact te voeren per hengel kon het wachten beginnen. De eerste avond was nergens beweging te bespeuren en na enkele biertjes bezocht ik mijn slaapzak.

photo-ginoRond 2 U in de nacht, krijg ik mijn eerste run op mijn linkerhengel die ligt op een harde bodem bezaaid met mosseltjes met resultaat; lijnbreuk, dat is balen maar van de andere kant hoopgevend want mijn eerste run is een feit en dat smaakte naar meer veel meer.
Verder bleef het de rest van de nacht stil.
De volgende middag pas ik mijn hengel aan en worden mijn boilies ververst en zijn we terug klaar voor de volgende en laatste nacht.
En ja in de vroege avond krijg ik mijn tweede run en terug op precies die zelfde plaat zoals de eerste nacht en ditmaal is het raak, na een tiental minuten is mijn eerste vis op het nieuwe water een feit.

Het betrof om een maagdelijke pracht van een spiegelkarper te gaan van een 14-tal kg, geen reus maar het was wel karper hé.
Deze maagdelijke vis had mijn sessie goedgemaakt en was ook mijn enige vis op mijn tweedaagse sessie.
Ik kijk al uit naar mijn volgende trip binnen twee weken want mijn eerste sessie bestond er voornamelijk uit in het water te leren kennen en het zoeken naar hotspots en de volgende keer kan ik onmiddelijk er aan beginnen zoals het hoort maar dat is voor een volgende keer.
Grts gino couwet

ginot-consultant

Les commentaires sont clos.